Lidt af far - en fortælling om alzheimers

Om bogen

Udkom 2017 på People’s Press

Da tidligere biskop Jan Lindhardt i foråret 2012 fik konstateret Alzheimers indvarslede det store forandringer for hele familien.

Efter at have levet et meget aktivt og udadvendt liv i berøring med mange mennesker ofte om livets store spørgsmål, måtte Lindhardt indse, at hans verden blev indsnævret. Det blev efterhånden svært at skelne mellem stort og småt, op og ned. Verden var simpelthen ved at falde fra hinanden. Han var ved at falde fra hinanden.

I denne nye, lille verden skulle Lindhardts nærmeste familie finde ud af, hvordan de skulle udfylde og leve med rollen som pårørende.

Lidt af far er Jan Lindhardts yngste søn, Frederiks fortælling om livet sammen med sin syge far. Den handler om sorgen, frustrationerne og håbløsheden. Om minderne, humoren, nærheden og kærligheden. Den handler om, hvad Alzheimers gør ved mennesker. Men først og fremmest handler den om en far og en søn.

Kristeligt Dagblad

  • En fin bog om at være pårørende

Jyllands Posten

  • Smuk og respektfuld

Weekendavisen

  • En ærlig og skræmmende bog om Alzheimers

Kompetencecenter For Demens

  • Fantastisk skrevet af Frederik L. Tanker , følelser, dilemmaer i livet med en demensramt far er så ægte beskrevet. God læsning for professionelle, men kan bestemt også anbefales til andre “børn” til en forælder med demens.

Bibliotekernes udtalelse

  • Bogen er rørende, Lindhardts baggrund i retorik fornægter sig ikke, beskrivelserne går lige ind og rammer i hjertet. Bogen er dels Lindhardts egen fortælling om faren, men også en bog der sætter spørgsmålstegn ved hvad livet er, når man er så syg som hans far var. En vedkommende og god bog.

Book foredrag med Frederik Lindhardt