Gud Bevare Danmark

Om bogen

Udkom på Bogkompagniet i 2015


Vi kender den alle. Regentens årlige nytårstale. En tale som – uanset om man er royalist eller ej – de fleste har et forhold til og en mening om. Nytårsaften ser man tilbage på året der gik og frem til det nye år, der kommer. For mange er det den aften, hvor man mindes de negative stunder og glædes over de positive. Ligeledes er det for kongehuset. Hvert år ser majestæten tilbage på livet på og udenfor Amalienborg.


Nytårstalen er blevet et samlingspunkt for danskerne, og er genstand for debat i familier, analyse af historikere, kongehuseksperter, kommentatorer og ikke mindst pressen.


Nytårstalen bliver vendt og drejet og sat ind i et samfundsmæssigt og historisk perspektiv. Det samme gør denne bog. Den er en samtalebog, hvor generationer kan mødes, tænke tilbage og se de store historiske vingeslag afspejle sig i nytårstalen.


Hver tale følges af journalistisk reflekterende afsnit om forskellige emner, der prægede netop den tale. Blandt de mange begivenheder og emner er katastrofer, flygtninge, krige, terrorangreb, fodboldsejre, EU-valg, og politik. Bogen har også analyser af dronningens taler skrevet af Frederik Lindhardt, der er retoriker.

Weekendavisen

  • Kære landsmænd: køb denne bog og få jer en royal opsang … aktuel og påkrævet

Book foredrag med Frederik Lindhardt