Doktor Hansen har set sin sidste patient

Om bogen

Praktiserende læge Michael Hejmadi og læge og forsker Andreas Pihl giver sammen med retoriker og medforfatter, Frederik Lindhardt, deres bud på, hvad fremtiden bringer i sundhedsvæsenet.

Øjenåbnende inspiration til det moderne sundhedsvæsen der både skal finde tilbage til gamle dyder og se frem.

Det går faktisk bedre i det danske sundhedsvæsen, men vi skal ikke kigge ret langt frem i tiden, før det bliver klart, at ingen kan fortsætte, som de hidtil har gjort. Og slet ikke lægerne.

Teknologiske krav vælter ind over os, og de forandrer lægens rolle og relation til patienten. Derfor gælder det om at genetablere Doktor Hansens – ham den kære læge fra Matador – patientkontakt på nye præmisser. Det gøres ved at bruge de teknologiske landvindinger rigtigt. Udredning, diagnosticering og behandling kan nemlig varetages af alt godt fra den 4. industrielle revolution og sætte lægen fri til det, der er vigtigst: relationen til patienten og forskningen.

Altinget

  • Læger, politikere og embedsmænd skal læse ny bog, hvis de vil have perspektiver på mulighederne og problemerne ved teknologiudviklingen på sundhedsområdet.

Sundhedskultur.dk

  • Sundhedsvæsnets ledere får med beskrivelserne af både gode gamle Doktor Hansen og fremtidens digitaliserede Doktor Hansen mulighed for at se sig selv i spejlet, borgerne for at få bedre indsigt i Doktor Hansens liv inde bag døren og sundhedspersoner for et kig ud i fremtidens spændende muligheder for, hvordan Doktor Hansen også vil kunne komme til at udføre sin gerning.

Danske kommuner

  • [Bogen] giver et spændende indblik i både fremtidens patienter, livet i almen praksis og de mange nye teknologiske muligheder.

Dagens medicin

  • .…fin debatbog om teknologiens indtog i almen praksis.

Bibliotekernes udtalelse

  • En velskrevet og interessant bog, som byder på kendskab til den danske sundhedssektor indefra og stiller spørgsmålstegn ved det skred, der efterhånden forekommer hyppigere i tillidsforholdet systemet og sundhedspersonalet imellem.

Book foredrag med Frederik Lindhardt